Stäng fönster Torsby kn, MEDSKOGEN 1:52 SÖDRA FINNSKOGAS SN, VÄSTGÅRDEN

Historik
BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Sydsluttning. Öppet runt de övre husen. Tall och gran i partiet ned mot ladugården. Igenväxta åkrar skymtar österut och västerut. Syrener i trädgården.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: 1911: Mangårdsbyggnad med sticktak 2 vån 9 rum 41x31x29 fot, mangårdsbyggnad med sticktak 1 vån 2 rum 34x25x15 fot, stall med loge och papptak 63x23x20 fot, visthusbod med vedbod och papptak 39x16x17 fot, källarbod med sticktak 19x16x9 fot, redskapsskjul med sticktak 23x20x13 fot, smedja med nävertak 19x18x9 fot, bastu med nävertak 20x15x8 fot, ladugård med sticktak 39x25x18 fot, lada med sticktak 22x21x11 fot, WC med sticktak 10x8x6 fot, alla byggnader nya och av timmer.
1950: Rökstugan finns kvar.
1976: Mangårdsbyggnad 12x9 m med plåttak, uthus.