Stäng fönster Torsby kn, MEDSKOGEN 1:65 SÖDRA FINNSKOGAS SN, STAMPEN

Historik
BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Gård i södersluttning ca 0,5 km från landsvägen. Stor pampig mangårdsbyggnad och ekonomibyggnaderna placerade likt "kringbyggd gård". Öppna f d åkrar söder om gården.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: En stamp har funnits vid bäcken, därav namnet. Bastun fanns kvar till 1940.
1882: Nya byggnader: mangårdsbyggnad med spåntak 1 vån 2 rum 38x28x17 fot, gästrum med spåntak 16x16x14 fot, ladugård med nävertak 24x22x14 fot, stall med loge och spåntak 36x24x20 fot, logbyggnad med spåntak 67x23x20 fot, bagarstuga med spåntak 24x22x12 fot, klensmedja med nävertak 18x16x9 fot, halmskjul av bräder med spåntak 18x13x14 fot. Gamla byggnader: ladugård med nävertak 38x25x16 fot, visthusbod med nävertak 16x16x12 fot, visthusbod med spåntak 23x22x14 fot, alla byggnader av timmer.
1946: 304,7 hektar, varav 4,9 åker, resten skog. Manbyggnaden uppförd 1901, ekonomibyggnaderna uppförda i slutet av 1800-talet. 1 häst, 4 nötkreatur, 1 svin, 20 får.
1950: Rökstugan finns kvar, gården hade förr säter i Kampberget.

KÄLLOR: