Stäng fönster Årjäng kn, ÅSEN 1 ÅRJÄNG

Historik
TINGS- OCH RÅDHUSINVENTERINGEN, ANLÄGGNINGSHISTORIK OCH BESKRIVNING - Tingshuset är beläget bredvid en idrottsplats i utkanten av staden. Det omges av äldre villor och ligger i svag suterräng. Det uppfördes för Nordmarks domsaga.

Arvika tingsrätt bildades 1971 och de kommuner som ingick i Södersysslets, Nordmarks och Jösse domsagor, med undantag av Värmskogs och Boda församlingar bildade domkrets för Arvika tingsrätt. Kansli beslöts vara i Arvika samt tings-ställen i Arvika, Säffle och Årjäng.

För ytterligare information om domsagans historik, se http://www.fmis.raa.se/fmis/download/Tingshus/Arvika_TR_Domsagohist.pdf För utförlig beskrivning av tingshuset, se byggnad - under rubriken historik.

KÄLLA: Tings- och rådhusinventeringen 1998-03-12