Stäng fönster Göteborg kn, HEDEN 48:2 ULLEVI

Historik
Nya Ullevi ritades inför VM 1958 av två skånska arkitekter, Fritz Jaenecke och Sten Samuelsson. Arenan utvidgades och förstärktes inför Friidrotts-VM 1995.
Arenan ligger intill landeriet (en bebyggd, ståndsmässig jordbruksfastighet som ligger inom en stads donationsjord) Stora Katrinelund och ett antal skolbyggnader mot söder. I öster flyter Mölndalsån med Gårda på andra sidan, medan Fattighusån ramar in i norr. Den under åren 2010-11 utbyggda nya tings- och polishuset är granne i väster. Under Nya Ullevi finns säkert resterna av tegelbruket som varit igång sedan 1700-talet. Därför kallades marken Tegelbruksängen.
Ett antal stora internationella idrottsevenemang och stora musikevenemang har arrangerats på arenan, bland annat VM i fotboll 1958, EM i fotboll 1992 och VM i friidrott 1995 och 2005. Även musikkonserter av större format har genomförts.