Stäng fönster Göteborg kn, INOM VALLGRAVEN 35:14 LILLA TEATERN/INTIMA BIOGRAFEN

De tre byggnaderna ligger bredvid varandra i nordöstra hörnet av Kvarteret 35 Sidenvävaren.
Hörbyggnaden Kungsgatan 17 och intilliggande Kungsgatan 15 är ursprungligen uppförda vid 1800-talets början. Startpunkten var efter 1804 års brand och efter tio år hade nya stenhus uppförts mot Kungsgatan. Mot Magasinsgatan tillkom nybyggnader först på 1860-talet. Byggnadsherrar var handelsmän, en klockare och en hovmästare.
Vid sekelskiftet 1900 skedde flera stora omdaningar i kvarteret. En pianofabrik inrättades i hörnfastigheten Kungsgatan/Magasinsgatan. Två sammanbyggda hus fick en ny, uppglasad fasad vid Kungsgatan 15. På denna adress startades Göteborgs Kinematograf (Intima biografen) 1905.
På 1950-talet ersattes två mindre stenhus vid hörnet av Kungsgatan/Kaserntorget med Malmströms affärshus.
På 1990-talet genomfördes en varsam upprustning i kvarterets östra del och en omfattande förändring i huset Kungsgatan 15 (Lilla teatern). Fönstren i mansardvåningen var tidigare inskjutna vilket bildade djupa nischer. Idag är fönsterpartierna större och i liv med takprofilen.