Stäng fönster Göteborg kn, LORENSBERG 31:1 M.FL. GÖTAPLATSEN

Historik
Utformningen av Götaplatsen diskuterades länge och en arkitekttävling ordnades 1916–18. Därefter godkändes en plan som bl a omfattade en rektangulär plats omgiven av offentliga byggnader. Första etappen utfördes till 1923 års utställning. Då byggdes Konstmuseet, Konsthallen samt anslutande terrasser och trappor. Götaplatsen användes som entré till utställningsområdet och provisoriska paviljonger uppfördes längs östra och västra sidan. Det nuvarande brunnskaret och Poseidon placerades på Götaplatsen 1927 respektive 1931. Förslag till ett konserthus och en teaterbyggnad fanns med i tävlingsplanerna 1916–18 men dessa förverkligades först på 1930-talet. Stadsteatern invigdes 1934 och Konserthuset 1935.
1968 gjordes en tillbyggnad vid Konstmuseets östra sida och vid en ombyggnad 1994–95 inreddes nya entréutrymmen och utställningsrum under terrassen.