Stäng fönster Dals-Ed kn, ED 2:365 ED STATION

Historik
Uppfördes 1910-12 i nationalromantisk stil med drag av jugend. Arkitekt var Yngve Rasmussen som ritade ett stort antal stationsbyggnader under 1900-talets första decennier.

På första våningen fanns expedition och väntsal, medan andra och tredje våningen inreddes med stinsbostad och andra personalutrymmen. Under 1940-talets mitt företogs en större renovering. De smårutiga fönstren ersattes då med fyrluftsfönster, vissa ändringsarbeten gjordes invändigt, en tidningskiosk inrymdes i sydöstra hörnet, neonskylten som sitter på fasaden än idag sattes upp, med mera.

Bortsett från dessa förändringar och att de karaktäristiska skorstenarna fått ny skepnad, är stationen exteriört sett välbevarad sedan byggnadstiden.