Stäng fönster Bengtsfors kn, BILLINGSFORS 21:28 LÖVÅSVALLEN

Historik
Billingsfors IK bildades 1906. Verksamheten har dominerats av fotboll men under åren har bl a skidor, friidrott, bandy, bordtennis och gymnastik ingått i klubbens verksamhet. Klubben var under många år förhållandevis framgångsrika inom fotboll med tanke på den lilla orten Billingsfors. En stor händelse var när man lyckades ta sig upp till allsvenskan, där man spelade säsongen 1946/47. Laget kom dock sist med bara 3 poäng och blev nedflyttat till nästa säsong. Den allsvenska säsongen har blivit legendarisk och Billingsfors är känt för sin jumboplacering i den allsvenska maratontabellen.
Den nuvarande s k nya Lövåsvallen invigdes 1944 och ersatte då gamla Lövåsvallen (strax norr om den nuvarande), anlagd 1908. Bakom nya Lövåsvallen låg bl a mycket frivilligarbete, stöd från kommunen och "bruket" dåvarande AB Billingsfors-Långed. År 2006 var Lövåsvallen (kallad Sågvallen) och Billingsfors platsen för inspelningen av filmen "Offside" som handlar om Stenfors, ett pappersbrukssamhälle liksom Billingsfors, och deras anrika fotbollslag som sjunker genom seriesystemet och försöker rädda upp situationen.