Stäng fönster Ulricehamn kn, DUVAN 11 STADSHUSET

Historik
I takt med att den kommunala administrationen växte under 1900-talet ökade behovet av nya lokaler till det växande antalet tjänstemän. I Ulricehamn började man därför planera för ett nytt stadshus som skulle inrymma tjänstemännens kontorslokaler, politikernas arbetsrum samt publika lokaler. År 1938 tillsatte stadsfullmäktige i Ulricehamn en kommitté som skulle utreda frågan om att bygga ett stadshus i staden. År 1945 utlystes en arkitekturtävling för att få in förslag till ett Stadshus. Den kände arkitekten Cyrillus Johansson lämnade in ett bidrag till tävlingen som medförde att rådhuset behövde rivas. Det kom att bli en av anledningarna till att Johanssons bidrag som för övrigt ansågs besitta höga kvaliteter inte vann tävlingen. Det vinnande förslaget blev "Forum contorum" av arkitekterna Sten Hummel Gumaelius och Viking Göransson. Gumaelius har bland annat ritat Falköpings stadshus. Göteborgs Arkitekt Folke Sundberg fick i uppdrag att inreda stadshuset.