Stäng fönster Mark kn, UGGLAN 2

Historik
Strömskolan f.d samrealskola byggdes 1914 som Kinna epidemisjukstuga. 1935 byggdes den om för att inrymma Kinna högre folkskola. Skolan innehöll från början åtta lärosalar, aula, biblioteksrum, rektorsexpedition, kapprum och materielrum.

Efter ombyggnaden övergick den högre folkskolan till kommunal mellanskola, vilket innebar en fortsättning på folkskolans sex eller sju år i ytterligare fyra år. Detta ledde då till realexamen. En kommunal mellanskola skulle för att beviljas statsbidrag ha minst 32 elever och minst 4 ordinarie ämneslärare.

1944 kommunaliserades mellanskolan till statlig samrealskola. Efter 1950 då införandet av nioårig grundskola påbörjats avskaffades de kommunala mellanskolorna/realskolorna och 1962 flyttades alla elever från Strömskolan till den nybyggda högstadieskolan Lyckeskolan.