Stäng fönster Tibro kn, MOROTEN 15

Den 16 februari 1929 beslöt Tibro Missionsförsamling att uppföra ett missions
hus i Hörnebo strax söder om Tibro. Beslutet motiverades av att lokaler erfordrades för söndagsskolan och att det saknades en predikolokal för de många människor som bodde i samhället. Lantbrukaren Johan Andersson skänkte en tomt och samlade även in pengar till det planerade bygget. Sommaren 1929 uppfördes missionshuset och det invigdes 22 sept 1929. Byggnadskostnaderna uppgick till cirka 6000 kronor. Missionshuset innehöll en större och en mindre sal, och möjlighet fanns att inreda en mindre bostadslägenhet på övre planet. Församlingen bedrev en omfattande verksamhet i missionshuset. Så småningom blev emellertid lokalerna för små för de växande behoven och 1981 flyttades verksamheten till den nybyggda Hörnebogården i grannkvarteret. Missionshuset såldes därefter till privatbostad.