Stäng fönster Ljusdal kn, RULLBO SAMFÄLLIGHET RULLBO BEGRAVNINGSPLATS

Historik
Sommaren 1865 avled en person på Rullbo bys fäbodvall, Risåsen, som är belägen cirka en mil från byn och förberedelser gjordes för att föra den döde till begravningsplatsen vid Los kyrka. På grund av att det inte fanns några hästar som kunde föra den döde med släpbår till Los och hettan var stark beslöt man att gräva en tillfällig grav i en skogsbacke strax utanför Rullbo för att kunna föra kistan vidare på vinterföre till Los. Detta blev dock inte av, utan bybor i Rullbo begärde istället att den tillfälliga gravplatsen skulle utses till permanent begravningsplats och så blev även fallet 1866. Begravningsplatsen kom sedan att användas till drygt 60 gravsättningar fram till 1946 då den senaste skedde.