Stäng fönster Ljusdal kn, TANDSJÖ 7:7 TANDSJÖBORG BEGRAVNINGSPLATS

Historik
Den första som enligt kyrkböckerna blev begravd på Tandsjöborgs begravningsplats var ett drygt årsgammalt barn som avled 1832. Vår kunskap om denna begravningsplats utseende är mycket begränsad, men sannolikt låg den på samma plats som idag, på den naturliga höjd som fortfarande utgör den äldsta delen av Tandsjöborgs begravningsplats. Vid 1920-talets början var sannolikt den äldsta delen otillräcklig och man beslöt att göra en utvidgning söderut. Det omfattande förslag som togs fram av E. Lindblad 1924 följdes dock inte i alla delar, men den nya begravningsplatsen försågs med en granhäck och ett antal björkar planterade i rader. I början av 1990-talet anlades en minneslund norr om den äldre begravningsplatsen efter ritningar av landskapsarkitekt Lars Lundin, Järvsö. Något år senare sattes ett nytt staket upp kring både den äldre och den yngre delen, på den senare som ersättning för den ursprungliga granhäcken.