Stäng fönster Karlsborg kn, ÖVERBY 1:30

Historik
Undenästrakten nåddes av väckelsen redan på 1840-talet då roparerörelsen samlade folk till friluftsmöten. På 1860talet bildades en förening med namnet ”Undenäs församlings evangeliskt lutherska missions- och bönhusförening”. 1875 ändrades namnet till Undenäs Missionsförening som senare blev Undenäs Missionsförsamling. 1870 skänkte ägarna till Överby Gästgivaregård Johan och Lovisa Peterzén en tomt lämpad för ett missionshus till föreningen. Byggmästare August Nilsson fick uppdraget att uppföra huset, och tillsammans med sin bror timrade han upp huset. Som ersättning fick bröderna 270 kronor. Till detta kom kostnaden för fönster, 7 kronor styck. Missionshuset stod färdigt sommaren 1873. Redan 1876 var det dags för ytterligare byggnadsarbeten. I stora kyrksalen rappades väggarna och kläddes med papp. Den södra läktaren byggdes färdig, och i de mindre rummen satte man in fönster och tapetserade.