Stäng fönster Mark kn, SÄTILA-HEDE 1:28

Historik
Egnahem placerat på en höjd ovanför vägen. Bostadshuset omges av öppna gräsytor närmast huset och längre ner mot vägen avgränsas tomten av en stenmursterass. På fastigheten ligger förutom bostadshuset en ekonomibyggnad i form av ett garage/förråd samt en före detta butikslokal.
Bostadshuset är uppfört 1950 i en för tiden typisk stil med en enkel, funktionalistisk utformning. Byggnaden är i 1 ½ plan med ljus locklistpanel och tvåluftsfönster med smäckra bågar och tak av betongtegel. Vid trappan sitter enkla smidesräcken. Den röda byggnaden vid vägen uppfördes 1926 som bussgarage. Bussgaraget rymde två st. bussar, utbyggnaden på baksidan var föranledd av att bussarna på 1930-talet blev längre. Den grå byggnaden intill uppfördes troligen på 1960-talet och användes som lagerlokal för lantmännen som sålde utsäde här. Byggnaden har också varit cykelaffär, mataffär och klädaffär.