Stäng fönster Eskilstuna kn, BISITTAREN 8 M.FL. BERGSTRÖMSKA GÅRDEN

Historik
Den äldsta kända ägaren av Bergströmska gården är rådmannen Petter Ståhle, som blev ägare till fastigheten 1751. Gården förvärvades 1843 av inspektoren Johan Petter Bergström (1806 – 1891). Denne köpte även fastigheterna Gevaldigern 9 och 10, där han anlade en trädgård för egen räkning. Gården var i släkten Bergströms ägo under drygt hundra år och testamenterades 1954 till Södermanlands Hembygdsförbund. Gevaldigern 9 och 10 behölls dock av den tidigare ägaren, vars familj har ägt fastigheterna till idag.
Gården inhyste olika konsthantverkare mellan åren 1956 och 1967, då anläggningen överläts till Torshälla stad/Eskilstuna kommun. Sedan 1969 bedriver Torshälla Hembygdsförening, S:t Olofs gille verksamhet i gården. Den är öppen för allmänheten.