Stäng fönster Mellerud kn, FÖLET 29 M.FL.

Historik
Bostadsområde i sydöstra utkanten av Mellerud uppfört i början av 1970-talet. Topografin är flack och vegetationen domineras av planterade buskar och barrträd. Andra blommande trädgårdsväxter förekommer också. Gatan är asfalterad men saknar trottoar. Bostadshusen består av parhus uppförda i en våning med källare, vind och garagebyggnad alternativt parkeringsplats vid gaveln. Husen har långsidorna vända mot gatan. Garage med dubbla portar är belägna mellan samtliga hus. Husen i de södra delarna av kvarteret har fasader av vit kalksandsten. Gavelröstena på samtliga hus är klädda i målad lockpanel, enligt tidens ideal. Sadeltaken är belagda med svarta betongpannor och skorstenarna står mitt på det främre takfallet.
Kvarteret Fölet är en väl bevarad och tydligt sammanhållen bostadsmiljö från 1970-talet som på grund
av detta har ett särskilt kulturhistoriskt värde. För att karaktären ska bevaras är det viktigt att den enhetliga bebyggelsestrukturen bibehålls, liksom fasadmaterialen av tegel, kalksandsten och fasadpanel.