Stäng fönster Mellerud kn, HARVEN 51 M.FL.

Historik
Husen ritades 1975 av Contekton Arkitektkontor baserade i Västergötland. Husen längs Falkgatan utgörs av kedjehus i 1½-plan utan källare uppförda på betongplattor. Fasaderna är klädda med liggande och stående panel i olika kulörer. Fönstren är pivåhängda. Knutarna och fönsterfodren är vita. Typiskt för byggnadstypen är de höga branta sadeltaken med bruna takpannor av betong. Varje entré har ett flackt tak som bärs upp av träbjälkar. Vissa hus har takfönster eller takkupor. Husen på Örngatan består av något lägre parhus
samt dubbla garage mellan varje huspar. Husen och garagen har en mer varierad utformning jämfört med
husen på Falkgatan. Huvudsakligen utgörs fasaderna av stående eller liggande panel i olika kulörer. De flesta entréerna har inga förstukvistar. Karakteristiskt är den diagonala takfoten. Kvarteret Harven har för sin tidstypiska och välbevarade karaktär ett särskilt kulturhistoriskt värde. Detta gäller framför allt husen längs Falkgatan. Husen längs Örngatan är något mindre sammanhållna, men har för sin parstruktur ett visst värde. För att den tidstypiska karaktären ska bestå bör den övergripande bebyggelsestrukturen,
husens panelfasader och taktegel bevaras.