Stäng fönster Mellerud kn, SKALBAGGEN 7 M.FL.

Kvarteret uppfördes mellan 1969–1970. Kvarteret består av tätt byggda kedjehus i 1½-plan.
Husen har gavlarna vända mot gatan. De har låga socklar av betong, fasaderna är klädda med rött tegel samt gavelrösten av stående panel i olika gröna kulörer. Gavlarna mot gatan har entréparti, infart och garage intill. Två fönster och en dörr till ett kombinerat grovkök och pannrum vetter mot en liten inhägnad gräsmatta framför gatan. Sadeltaketen är täckta med bruna betongpannor och kröns av skorstenar murade i rött tegel. Det välbevarade kvarteret Skalbaggen är likt kvarteret Harven en miljö i Mellerud som tydligt exemplifierar en viktig del av det svenska miljonprogrammet. Av denna orsak tillmäts kvarterets hus särskilda kulturhistoriska värden. Viktigt att bevara är kedjehusens enhetliga bebyggelsestruktur, husens form och volym samt deras fasadmaterial och kulörer.