Stäng fönster Lysekil kn, SKAFTÖ SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Beskrivning
Skaftö socken består av Skaftölandet med fiskelägen som Grundsund och Fiskebäckskil samt Rågårdsvik med tidigare båttrafik men också ett antal öar runtom Skaftölandet som ligger söder om Lysekil och Gullmarn.

Landskapet är flackt om än med mycket berg och klippor. Jordbruksmarken ligger i dalarna och de två större samhällena Grundsund och Fiskebäck vid vattnet. Fisket och konservindustrin var en del av näringen tillsammans med jordbruket.

Bebyggelsen är koncentrerad till de små samhällena och gårdarna ligger utefter bergskanterna. Idag växer invånarantalet rejält i Grundsund och Fiskebäck under sommarmånaderna i och med att många av husen används som sommarbostäder.

Källor: