Stäng fönster Lidingö kn, LARSBERG, Stockholm

Beskrivning
Larsberg är byggt på 1960-talet och ligger som så många andra av Lidingös flerbostadshusområden på en höjd. Anläggningen består av en enhetlig och tidstypisk bebyggelse med punkthus och skivhus samt en centrumkärna. Byggnaderna är uppförda med röda tegelfasader, gröna plåttak samt vita balkongfronter av betongplattor med frilagd ballast. De flesta byggnaderna ligger på rad utefter Larsbergsvägen som slingrar sig upp över höjden med skivhusen ytterst mot vattnet och med punkthusen lite mer tillbakadragna på andra sidan vägen. Centrumkärnan är placerad lite lägre ner mot Agavägen. Larsberg upplevs som grönt eftersom man redan vid byggnationen var noga med att behålla så mycket ursprunglig grönska och markkaraktär som möjligt. Detta tillskillnad från hur man normalt nybyggde bostadsområden vid den här tiden då man oftast plansprängde områden så att bebyggelsen hamnade på samma höjd samt att man sedan nyskapade vegetationen runt omkring. 2006 började man bygga till och förtäta centrumkärnan med nya bostäder.