Stäng fönster Mölndal kn, LINDOME SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Beskrivning
Lindome och Lindome socken ligger strax norr om gränsen till Halland. Lindome en gång en bykärna ursprungligen med sju huvudgårdar, vars marker främst låg öster om Lindomeån, som genom arv och hemmansklyvningar kom att bli fler. Vid laga skift under 1830-talet utskiftades flera av gårdarna och kom att liga söder om Lindome by, utefter vägen till Anneberg. Socknen som också sträcker sig öster ut i Lindomeån dalgång, öster ut. Landskapet består till stor del av skog och berg med ett antal sjöar men i dalgången öppen jordbruksmark.

Bebyggelsen består av dels av äldre gårdar men också av yngre bebyggelse. Samhället började ta form på 1960-talet och bostadsområden, idrottsanläggningar, skolor och byggnader för verksamheter anlades.

Källa:
Kulturmiljöer i Mölndal, Kållered & Lindome – Kulturmiljövårdsprogram för Mölndals kommun 2000 (2000) Mölndal: Mölndals kommun