Stäng fönster Alingsås kn, FURUHÖJDS FRITIDSGÅRD, Västra Götaland

Beskrivning
Alingsås Missionsförsamling har sedan 1920-talet bedrivit verksamhet i Prästeryds Missionshus i Alingsås. I slutet av 60-talet började huset bli nedslitet, och frågan om reparation togs upp. En församlingsmedlem, som ägde den obebyggda granntomten närmast ovanför missionshuset, föreslog då ett byte för att församlingen där skulle kunna uppföra en ny byggnad. Församlingen antog förslaget, och det gamla missionshuset såldes till privatbostad. På den nya tomten uppfördes en tvåvåningsbyggnad med samlingslokaler i bottenvåningen och två lägenheter i övervåningen, avsedda för pastor och vaktmästare. Byggnaden fick namnet Furuhöjd. För byggandet av lokalen fick församlingen medel ur fonden för allmänna samlingslokaler.