Stäng fönster Skara kn, HINDSBO, Västra Götaland

Beskrivning
Hindsbo är ett renodlat småhusområde som i söder gränsar mot Hindsberg vid bäcken Drysan och i öster mot egnahemsområdet Västermalm. Området är uppkallat efter länderiet Lilla Hindsbo, vars manbyggnad ännu ligger kvar i områdets södra del, och på vars mark småhusområdet vuxit fram. Stora Hindsbo låg ca ½ km sydväst om Lilla Hindsbo, men revs i samband med att områdena Marieberg och Hindsberg exploaterades. Småhusområdet i Lilla Hindsbo har vuxit fram under 1960-, och 70-talen, kanske även några enstaka hus från 1980-talet. I områdets östra del avgränsas området mot Västermalm genom de radhus, som uppfördes i slutet av 1960-talet av Skövdefirman EDGARS Byggnadsaktiebolag efter ritningar av ingenjör Sven Aspemyr från Katrineholm. Radhusen följer den då nyligen upprivna järnvägssträckningen mot Lidköping och bildar en enhetligt sammanhållen fond mot öster och den enda infarten till Hindsbo-området; Linnégatan.