Stäng fönster Halmstad kn, SÖNDRUMS KYRKA OCH SANKT OLOFS KAPELL KYRKOMILJÖ, Halland

Beskrivning
Kyrkan ligger på en höjd i västra utkanterna av Halmstad, omgiven av gles bebyggelse. Genom området går en äldre sträckning av Tylösandsvägen. Kyrkans läge ansluter till bostadsområdet Eketånga, på gränsen mellan stad och landsbygd. Norra delarna av socknen utgörs av stora öppna odlingsmarker.

Strax sydost om kyrkan återfinns en skolanläggning med den f.d. "kyrkskolan" av tegel samt yngre skolbyggnader och en asfalterad skolgård. Öster om infarten till kyrkan ligger ett bostadshus. På andra sidan vägen, söder om kyrkan, skolan och det privata bostadshuset, ligger prästgården från 1971 (ersatte en äldre byggnad). Väster om kyrkan ligger en gård med en stallbyggnad i korsvirke närmast vägen och norr om kyrkan ligger byggnaden "Hertz minne".

Pastorsexpedition och församlingsgård från 1970-talet ligger lite enskilt strax söder om kyrkan och ovan beskriven bebyggelse. Församlingsgården är inrymd i en ombyggd naturstensladugård. I dess närhet finns en äldre byggnad som används för ungdomsverksamhet "Röda längan".