Stäng fönster Falköping kn, FIVLEREDS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
FIVLEREDS KYRKA - Den lilla medeltida kyrkan ligger avskilt, på en mindre kulle ovanför Ätrans utlopp vid sjön Lönern. Utsikten över den långsmala sjön är slående vacker. Då kyrkan uppfördes var platsen en udde i sjön. Kyrkan omges av ett småskaligt och kuperat landskap som upptas av öppna betes- och åkermarker med lövträdsdungar på impedimenten. Några hundra meter sydväst om kyrkan ligger en större gård med flyglar och tillhörande ekonomibyggnader, i övrigt är det någon kilometer till Fivlereds lilla by. Man når kyrkan via en grusväg som passerar gården fram till kyrkans parkeringsplats direkt öster om kyrkogårdsmuren. Invid denna, vid kyrkomurens sydöstra hörn, finns en enkel ekonomibyggnad av trä.

EKONOMIBYGGNAD - Byggnaden har en fasad med stående, slamfärgad locklistpanel och sadeltak belagt med tvåkupiga betongpannor. Åt norr finns garagedörrar samt enkeldörrar till redskapsskjul, personalkök samt mulltoalett.