Stäng fönster Falköping kn, SEGERSTADS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
SEGERSTADS KYRKA ligger på en höjd med vid utsikt över det mjukt kuperade jordbrukslandskapet som omger kyrkan åt väster och norr. Åt öster sluttar kyrkogårdshöjden brant ned till Faledreven, här i form av en byväg, som nås via en enkel trätrappa. Åt söder ligger Segerstads by där det nyuppförda församlingshemmet ligger på andra sidan landsvägen. I byn, vars ofta välbevarade bebyggelse är uppförd mellan 1850-1920, finns ett skolhus från 1879, sockenmagasin från 1860, lanthandel och bysmedja från 1930-talet samt äldre prästgårdsbyggnader. Utgående från byn och öster om kyrkan börjar "Faledreven", en mycket välbevarad fägata genom vilken man tidigare drev byns boskap mot utmarkerna åt norr upp mot Brunnhemsberget. Utmed Faledreven finns äldre tåbebyggelse som är välbevarad och skapar en genuin inramning till kyrkan.