Stäng fönster Falköping kn, STENSTORPS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
Stenstorps socken är belägen mellan Falköping och Skövde. STENSTORPS KYRKA ligger högt belägen på en liten kulle med utsikt över Stenstorps samhälle åt norr. Nordost om kyrkogården finns den äldre, f.d. kyrkskolan medan en modern, stor skola finns placerad nedanför höjden, norr om kyrkogården. Den nuvarande kyrkan byggdes som en gemensam församlingskyrka för Stenstorp, Brunnhem och Södra Kyrketorp. Ruinen efter kyrkans medeltida föregångare är belägen på en ås nära Pösan i Stentorps södra del, ca 300 meter nordost om nuvarande kyrkplats. Kyrkans församlingshem är placerat några hundra meter norr om kyrkan. Väster om kyrkogården finns en asfalterad plan med parkeringsplatser. Invid planen finns två, med ett staket, ihopbyggda ekonomibyggnader, placerade i vinkel till varandra.

EKONOMIBYGGNAD - Husvinkeln som är placerad i öst-västlig riktning innehåller personalutrymmen med pentry, personalrum samt tvättrum. Husvinkeln med nord-sydlig riktning innehåller verkstad, redskapsbod samt soprum som har separata ingångar mot väst. Byggnadsdelarna är rektangulära till sina planformer, fasaderna är spritputsade förutom gavelpartierna som är klädda med stående, rödmålad panel. Husen täcks av sadeltak klädda med flacktegel. De kopplade fönstren är kvadratiska och spröjsade i fyra lufter.