Stäng fönster Härryda kn, RÅDA KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
Kyrkan är belägen vid foten av en sydsluttning, en halv kilometer norr om Rådasjöns östspets och Mölndalsåns utlopp. Tidigare fanns här gårdsbebyggelse, men numera är kyrkmiljön omgiven av mestadels modernare enfamiljshus. Kyrkan ligger i nordöstra delen av den förhållandevis stora kyrkogården. Norr om kyrkan ligger en äldre skolbyggnad, och öster om kyrkan, på andra sidan vägen, ligger den gamla prästgården, som senare tjänstgjort som församlingshem.

En väg löper längs kyrkogårdens östra sida, och en mindre väg går från denna och längs norrsidan om den äldsta kyrkogården.

I trakten, några kilometer åt sydväst, ligger Råda säteri, vars ägare bl a förekommer som donatorer vid renoveringar etc av kyrkan.