Stäng fönster Götene kn, KINNE-VEDUMS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
KINNE-VEDUMS KYRKA - Kinne-Vedums kyrka i Kinne-Vedums socken är belägen nedanför Kinnekulle, ca 3 km norr om Götene. Kyrkan ligger utmed landsvägen mellan Götene och Hällekis. Vägen har i höjd med kyrkan en närmast öst - västlig riktning och följer norra kyrkogårdsmuren innan den svänger av mer mot norr. Kyrkan omges av en mindre kyrkby i sydöst och av åkermark med spridda gårdar i norr och öster. Ett stycke söder om kyrkan går en väg mot Kestad upp mot sydväst och mitt för kyrkogården en väg mot E20 förbi Kårtorp, en km österut.

Öster om kyrkan ligger en stor parkeringsplats , troligen anlagd 1978, med en ekonomibyggnad i södra delen. Öster om parkeringsplatsen gränsar kyrkan till ett rödmålat bostadshus med vita snickerier och takkupa. Utmed kyrkogårdens västra gräns rinner en bäck i en ravin.

EKONOMBYGGNAD - Ekonomibyggnaden, troligen uppförd 1978, innehåller personalutrymmen, förråd och toaletter. Byggnaden har röd panel, bruna dörrar, svarta fönster, ramp samt sadeltak med betongtegel.