Stäng fönster Götene kn, SKEBY KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
SKEBY KYRKA - Skeby kyrka i Skeby socken ligger ca 10 km öster om Lidköping och ca 12 kom väster om Götene. Landskapet består av uppodlad slätt med inslag av träddungar. Kyrkan ligger på Skebyåsen. I väster står flera vindkraftverk.

Väster om kyrkan passerar en landsväg, som leder till Källby, beläget ca 2 km norr ut och till Hangelösa, ca 3 km i söder. Öster om kyrkogården finns en rest av en äldre vägsträckning. Man når kyrkan via denna väg, antingen från sydöst eller från Skeby by i nordväst. Norr om kyrkan finns en större parkeringsplats med en ekonomibyggnad i nordöstra delen.

Närmast i öster och nordöst gränsar kyrkan till en gården Stommen med stora rödmålade ekonomibyggnader av trä. I kyrkans närhet ligger i nordväst Skeby by. Kyrkan höjer sig i terrängen ovanför byn.

EKONOMIBYGGNAD - Ekonomibyggnaden, troligen uppförd 1973, inrymmer personalutrymmen, förråd och toalett. Byggnaden är klädd med röd panel och har blågröna snickerier samt sadeltak belagt med tjärpapp.