Stäng fönster Götene kn, SKÄLVUMS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
SKÄLVUMS KYRKA - Skälvums kyrka ligger i Skälvums socken, ca 7 km väster om Götene. Kyrkan ligger idag omedelbart väster om den livligt trafikerade väg 44 mellan Götene i öster och Lidköping i väster. Strax väster om kyrkan går en mindre väg upp mot Husaby, ca 3 km nordväst om Skälvum. Kyrkogården är placerad på en flack ås vid Kinnekulles östra fot och omges i väster och söder av en mindre kyrkby. I söder, på andra sidan vägen, är en gård med boningshus av gråmålad träpanel och veranda med snickarglädje. Till gården hör två timrade, röda magasin. I väster gränsar kyrkogården till en gård med röda uthus och flera bostadshus. I norr och öster breder slät åkerbygd ut sig. Väg 44 skär av byn, som huvudsakligen ligger söder om vägen. Mellan kyrkogården och landsvägen i söder är en parkeringsplats. Öster om kyrkogården går en liten avfartsväg upp. Vägen följer kyrkogårdsmuren och leder till en ekonomibyggnad nordöst om kyrkogården.

EKONOMIBYGGNAD - Den lilla rödmålade ekonomibyggnaden, troligen från 1970-talet, har locklistpanel, vita snickerier samt sadeltak med lertegel. Byggnaden innehåller personalutrymme, förråd och toalett.