Stäng fönster Kungälv kn, HÅLTA KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
HÅLTA KYRKA ligger på norrsidan om landsvägen mellan Kungälv och Marstrand. Den är omgiven av ett antal byggnader, vilka tillsammans med kyrkan och kyrkogården utgör en samlad miljö, vilken också är uttagen som kommunal kulturmiljö. På andra sidan vägen finns öppna betade lövskogshagar vilka direkt ansluter till ett naturreservat med ek- och bokskog.
Nordöst om kyrkan ligger ett modernt församlingshem, senast tillbyggt i slutet av 1990-talet. Norr om kyrkan ligger ett äldre löneboställe (prästänkesäte) med bostadshus med rötter i 1700-talet, och nordväst om kyrkan ligger Hålta skola, med flera byggnader varav de äldsta från 1800-talet och den yngsta från 1990-talet, fint anpassad till miljön.