Stäng fönster Skövde kn, LOCKETORPS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
LOCKETORPS KYRKA är belägen i Locketorps socken i nordöstra delen av Skövde kommun. Landskapet utgörs till hälften av skog och förövrigt av åkermark. Bebyggelsen är spridd på grund av 1800-talets skiften. Kyrkbyn låg före skiftet sydväst om kyrkan. Locketorps kyrka strax öster om väg 200 mellan Skövde och Töreboda ligger idag tämligen ensam utmed en mindre landsväg i öst - västlig riktning. Endast gården Stommen är belägen vid kyrkan. Kyrkan ligger på en smal höjdrygg i öst - västlig riktning med utsikt över jordbrukslandskapet. En parkeringsplats finns i öster och en i väster.

EKONOMIBYGGNAD - Nordöst om kyrkogården finns en ekonomibyggnad från 1979. Byggnaden rymmer förråd, personalrum för kyrkvaktmästarna samt toalett. Byggnaden har tegeltäckt sadeltak samt faluröd loklistpanel.

ARRENDATORSBOSTAD - Omedelbart väster om kyrkans parkeringsplats ligger Stommen - en faluröd arrendatorsbostad från slutet av 1800-talet. Stommen är en tvåvåningsbyggnad med sadeltak och locklistpanel. Gårdens ekonomibyggnader är belägna norr om kyrkan. Dessa är av resvirke och rödmålade med korrugerade plåttak. Ladugårdens nederdel är byggd av rött tegel.