Stäng fönster Stenungsund kn, NORUMS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
NORUMS KYRKA ligger på en höjd, med kyrkogårdarna i sydsluttningen nedanför. Kyrkan ligger, ganska högt över den kringliggande terrängen, och är synlig på långt håll. Landskapet är öppet åt norr, öster och söder, men höjdpartiet väster om kyrkogården är skogbevuxet. Väster om den äldre delen av kyrkogården ligger det på 1980-talet byggda församlingshemmet.

Landskapet runt kyrkan och kyrkogården är från början ett jordbrukslandskap, men Stenungsunds expansion under de senare decennierna har lett till att här nu ligger stora villaområden. En bit längre österut, men fortfarande i samma dalgång, ligger motorvägen (E6) vilken skapar ett visst bakgrundsbrus i de annars stilla omgivningarna. Själva kyrkogården, som ligger i sluttningen söder om kyrkan, består av flera delar av olika ålder.