Stäng fönster Tranemo kn, HULAREDS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
Hulareds kyrka är belägen på en liten kulle intill landsvägen som passerar anläggningen i norr. Mellan landsvägen och kyrkan finns en parkliknande anläggning. Kyrkan gränsar i söder till åkermark och i öster till Hulareds samhälle. Väster om kyrkogården finns en privat begravningsplats för den Lundgrenska ätten från Reutersbergs säteri. Ingång via en stentrappa i två nivåer.

Öster om kyrkogården ligger ett bårhus med rektangulär planform. Fasaderna är spritputsade vita och sadeltaket täckt med tvåkupiga betongpannor. I norr finns en svartmålad pardörr med stående panel och i söder en enkel dörr i samma utförande och ovanför denna ännu en trädörr. Två rektangulära enluftsfönster åt öster spröjsade till nio rutor och ett likadant åt väster. Ovanför nordportalen ett slätputsat svartmålat kors.