Stäng fönster Uddevalla kn, DRAGSMARKS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
DRAGSMARKS KYRKA är belägen i en öppen dalgång mellan mindre och oftast skogbevuxna bergspartier. Omkring 150 m nordöst om kyrkan når en havsvik in till dalgången. En landsväg passerar omedelbart öster om kyrkogården, väster om kyrkplatsen är marken uppodlad.

I omedelbar anslutning till kyrkogården ligger i sydväst ruinen efter Dragsmarks medeltida klosterkyrka. Ruinens östgavel är sammanbyggd med kyrkogårdsmuren, och söder om ruinen ligger manbyggnaden på gården Klostergård. Det är en tvåvånings träbyggnad från 1770-tal, som delvis är byggd på grundmurar från klostrets södra länga. 100 meter norr om kyrkan ligger en f d skolbyggnad från 1800-talet. Ytterligare någon bebyggelse finns i omgivningen.