Stäng fönster Ulricehamn kn, KNÄTTE KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
Knätte socken utgörs av en höglänt skogsbygd med moränbildningar kring Ätrans uppodlade dalgång. Enligt 1574 års jordebok fanns en viss dominans av frälsehemman inom jordägandet. Kyrkbyn är belägen vid en bro över Ätran där vägarna från Böne, Liared och Ulricehamn möts. Åt söder vidtar ett uppodlat landskapsrum som i söder begränsas av Knätte kullar. Den lilla byn har karaktär av klungby med sex gårdar. Kyrka och kyrkogård ligger på en i landskapet väl synlig åsrygg direkt söder om vägskälet och ån. Söder om kyrkogården finns en parkering och en personalbyggnad.

PERSONALBYGGNAD - Byggnaden från 1990 rymmer dass och personalutrymme. Den vilar på en betongsockel och är klädd med rödfärgad locklistpanel samt har sadeltak med täckning av enkupigt lertegel.