Stäng fönster Ulricehamn kn, MARBÄCK, Västra Götaland

Beskrivning
Marbäcks socken är belägen i Ulricehamns kommun i Västergötland. Socknen utgörs av starkt bruten strand- och dalgångsbygd öster om sjön Åsunden. Den nuvarande bygden härrör från medeltiden men här finns ett flertal fornlämningar från bronsåldern.

Kyrkan är belägen på en höjd i Marbäcks samhälle i socknens mellersta del. Kyrkan och den övriga bebyggelsen samt den odlade marken är koncentrerad till slättbygden kring den gamla vägen mellan Ulricehamn och Gällstad. Kyrkan är omgiven av äldre gårdsbebyggelse och odlad mark. Landsvägen passerar kyrkoanläggningen i öster. I sluttningen öster om kyrkoanläggningen finns en grusad parkeringsplats.

Bårhuset är beläget sydöst om kyrkan och kyrkogården. Det uppfördes 1954 efter ritningar av förvaltaren Sten Lindhagen, Bredgården och byggdes av muraren Ivar Carlborg, Högaborg. Byggnaden har rektangulär planform och tälttak täckt med enkupigt lertegel och kröns av ett kors. Natursten i fasadernas nedre del och gult tegel upptill. Fiskbenspanelad svartmålad pardörr med rakt överstycke åt söder.