Stäng fönster Vårgårda kn, SIENE KYRKA KYRKOMILJÖ OCH SOCKEN, Västra Götaland

Beskrivning
Siene socken begränsas i norr och öster av Säveån. Socknens norra del är till stor del uppodlad, med herrgårdarna Vårgårda och Mängsholm, och den södra består mestadels av skogsplanterade svältor. Jordägandet dominerades på 1500-talet av skatte- och frälsehemman. Kyrkbyn ligger på sydsluttningen av en ås i socknens centrala del. Bebyggelsen är tämligen samlad. Åsen utgörs till stor del av steniga ängsmarker med lövträdsdungar och stort inslag av ek. Flera järnåldersgravar finns i området. Kyrkan ligger på en svagare åsrygg söder om byn med en uppodlad svacka emellan och i söder. I väster och söder vidtar sedan bergig terräng med barrskog. Direkt väster om kyrkogården löper en mindre landsväg med ett par egnahem på andra sidan. I sluttningen direkt norr om kyrkogården ligger en ekonomibyggnad och en parkeringsyta.

EKONOMIBYGGNAD - Ekonomilängan vilar på en sockel av betong och har fasad klädd med rödfärgad locklistpanel samt vita foder. Dess sadeltak täcks av tvåkupiga betongpannor. Byggnaden är uppförd under 1900-talets senare del och rymmer garage, toalett och personalutrymme.