Stäng fönster Skövde kn, BRÄNNEMO KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
BRÄNNEMO KYRKA ligger i den lilla byn Brännemo i den södra delen av Götlunda socken. Byn, som idag består i stort sett av kyrka och skolhus, ligger ca en mil sydöst om Götlunda kyrka. Byn omges av skog. Kyrkan är belägen söder om landsvägen Tibro - Tidan. Utmed västra kyrkogårdsmuren leder en liten uppfartsväg fram till ett angränsande mindre, falurött boningshus med uthus. Norr om landsvägen ligger skolhus samt en större parkeringsplats.

FÖRE DETTA SKOLA MED LÄRARBOSTAD - Parallellt med vägen ligger den före detta skolan från 1860-talet. 1923 byggdes huset om till lärarbostad. Söder härom, med gaveln mot vägen, ligger ett annat skolhus, uppfört 1923. Detta är byggd i två våningar med frontespis och sadeltak. Huset är idag församlingshem.

REDSKAPSBOD - Vid en parkeringsficka öster om kyrkogården ligger en byggnad med bl.a. pannrum med förråd. Den byggnadsdel som innehåller pannrum är slätputsad och vit med cementsockel och murad skorsten. Taket är ett tegeltäckt sadeltak. Mot öster är en utbyggnad med träpanel samt pulpettak.