Stäng fönster Borås kn, FRISTAD, FRUFÄLLANS FÖRSAMLINGSHEM, Västra Götaland

Beskrivning
Frufällans församlingshem i Fristads församling ligger drygt en mil norr om Borås stad, strax väster om länsväg 42 och järnvägen. En mindre asfalterad återvändsgata leder upp till byggnaden, som är belägen i en skogsbacke. Tomten ligger något högre än omgivningen så sluttningar av olika grad omger tomten på tre sidor. Omgivningen består av ogallrad ungskog på grästäckt mark med främst lövträd, såsom asp, björk och lönn samt enstaka granar, vilket kontrasterar ljust mot den täta granrika skogen på berget bakom huset. Gjutna husgrunder sticker upp ur gräset söder om församlingshemmet. I nordöst finns spridd villabebyggelse. En bäck har sin gång längst ner i svackan mellan husen och församlingsbyggnaden. Från församlingshemmets tomt längs bergets fot leder en gångväg norrut.