Stäng fönster Borås kn, NORRMALMS KYRKA, BORÅS, Västra Götaland

Beskrivning
Norrmalms kyrka och församlingshem är belägen på en höjd i norra Borås vid Lindebergsgatan, tillhörande Borås Gustav Adolfs församling och betjänar främst stadsdelarna Norrmalm och Bergdalen. Från kyrkbacken har man en vidsträckt utsikt över staden i söder och mot industriområdena och skogen, med Ryssby klint, i väster. Byggnaden ligger även högre än omgivande villaområden med stora villor, i huvudsak uppförda under 1930-och 40-talen. Norr om kyrkan finns mindre, putsade flerbostadshus från mitten av 1900-talet och en grönområde kallat Tokarpsberg, som ansluter till vidsträckta skogar norröver. Direkt i öster angränsar kyrkotomten till Liljegårdens förskola i kyrkans regi, med en stor, tvåvånings tegelbyggnad, troligen från 1970-talet, som innehåller fritids- och daghem. I sydöst ligger Bergdalskolan och i fortsatt riktning småskalig hyreshusbebyggelse och villor från nämnda decennium, vilket är upptaget som bevarandevärd miljö av Borås kommuns kulturmiljöprogram 1999.