Stäng fönster Trollhättan kn, LEXTORPKYRKANS KYKROMILJÖ, TROLLHÄTTAN, Västra Götaland

Beskrivning
Lextorpskyrkan ligger på västra sidan av Lantmannavägen. På östra sidan, mittemot kyrkan, är ett samtida, storskaligt bostadsområde med lamellhus i sex våningar, flacka sadeltak och ljusgula, vertikala band av liggande panel, vilket återkommer på ett stort parkeringsdäck vid vägen. I höjd med detta är infarten till kyrkans parkering. I sydöst är Granngårdens centrum och Lextorpsskolan. Nordväst om kyrkan angränsar ett grönområde. Stadsdelen Lextorp och de angränsande stadsdelarna Kronogården i norr och Sylte i sydväst, planerades och uppfördes under 1970-talets första hälft. Planen var i Lextorp att göra 1750 lägenheter i flerfamiljshus och 170 i småhus för 6200 invånare och Kronogården projekterades för 6750 invånare. Centrumbebyggelsen mitt emot Lextorpskyrkan har sex sexvåningshus.