Stäng fönster Trollhättan kn, HALVORSGÅRDEN, TROLLHÄTTAN, Västra Götaland

Beskrivning
Halvorsgården ligger i östra Trollhättan i stadsdelen Halvorstorp, på södra sidan av Tunhemsvägen. Församlingshemmet med kyrkorum omringas av en villabebyggelse som förefaller vara från 1930-talet och framåt. Stadsdelen byggdes ut vid 1950-talets mitt. I höjd med gården är en pizzeria på norra sidan av vägen. Infarten till Halvorsgården sker från tvärgatan Granvägen i öster och mitt emot står stadsdelens första gudstjänstlokal långt indragen på en plan, gräsbevuxen tomt längs Kyrkvägen. Stugan används nu av scouterna men ägs fortfarande av församlingen. Om en planerad utbyggnad av Halvorsgården kommer till stånd avser man att sälja den äldre byggnaden.
FD FÖRSAMLINGSHEM
Byggnaden är en barack som flyttades hit 1949 till församlingshem och invigdes 14 augusti samma år. Småskola och söndagsskola hölls där också. Harry Södermark tillverkade och skänkte ett litet altarskåp. Taket var indelat i kassetter och vitmålat och där fanns altare, trästolar, orgel och piano. Ett källarrum inreddes under byggnaden medelst en hög grund. Källartaket stöttas av en rund pelare mot takbjälken. Byggnaden har sadeltak täckt med takpannor med en tegelskorsten och vitmålade vindskivor. Fasaden är av stående, smal träpanel som är vitmålad och rytmiserad med bredare brädor på jämna mellanrum. Källargrunden är hög och gråmålad. På östra gaveln sitter små konsoler, där förmodligen en stege har hängt. Fyra spröjsade fönster finns i båda våningarna på var långsida. Entrédörren till övervåningen sitter centrerad på västra gaveln med ett litet skärmtak över och en trappa ned till marken med räcken av metall. Dörrbladet är smalt och har liggande, gråfärgad träpanel. Vid sydvästra hörnet är en nedgång till källarvåningens dörr. Hängrännor och stuprör är av plåt.