Stäng fönster Trollhättan kn, SKOGSHÖJDENS KYRKA KYRKOMILJÖ, TROLLHÄTTAN, Västra Götaland

Beskrivning
Skogshöjdens kyrka är belägen i stadsdelen med samma namn nordväst om centrala Trollhättan, öster om Norra Älvsborgs Länssjukhus. Kyrkan står vid sydöstra sidan av en fyrvägkorsning där Torpgatan möter Skogshöjdsvägen, omgiven av samtida bebyggelse. På korsningens sydvästra sida är en liten affärsbyggnad samt ett fyravånings flerbostadshus och på norra sidan ett småhusområde samt vid kyrkan en busshållplats. Söder om kyrkan är en asfalterad parkering med Skogshöjdens skola vid sin östra sida. Tillsammans utgör byggnaderna ett mindre stadsdelscentrum. Kyrkan är enda träbyggnaden bland övriga tegel- och putshus. Området är lugnt med måttlig trafik. Två parker finns i kyrkans omgivning: Skogshöjdsparken i söder och Berghemsparken i öster.