Stäng fönster Munkedal kn, MUNKEDALS KAPELL KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
MUNKEDALS KAPELL ligger i ett markant höjdläge, i norra delen av ett höjdparti nordväst om Munkedals bruk. I omgivningarna friliggande bostadsbebyggelse, mestadels från 1900-talets första hälft. Nedanför slänterna öster om kapellet passerar Munkedalsälven, och här är platsen för flera generationer av bruksverksamhet. Nuvarande pappersbruket ligger i södra ändan av detta område. Rakt öster om kapellet, på andra sidan älven, ligger bruksherrgården. Platsen för kapellet är vald med tanke på närheten till bruket, och för att vara synlig från herrgården.

Kapellets läge valdes för att det skulle synas i omgivningarna, men idag är kapellet omgivet av uppvuxen lövskog (björk mm), och det enda som syns på håll numera är tornspiran.