Stäng fönster Svenljunga kn, ÖSTRA FRÖLUNDA KYRKA SOCKEN OCH KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
Östra Frölunda är beläget fyra mil söder om Borås i Ätrans dalgång. Den uppodlade marken är lokaliserad till själva dalgången som omges av skogsbygder. Kyrkan angränsar åt norr och söder till gårdsbebyggelse. I öster finns slingrar sig Ätran fram genom det öppna odlingslandskapet. Landsvägen passerar kyrkan i väster. På andra sidan denna finns modernare 1900-talsbebyggelse. En bit västerut, i höjd med kyrkan är ortens skola belägen. Söder om kyrkogården finns en grusad parkeringsplats inramad av en häckplantering och trädrader.

Bårhus och vaktmästarkontor inryms i en låg vitputsad byggnad som uppfördes söder om kyrkan utanför muren 1995. Bårhusdörrarna är återanvända från ett tidigare bårhus som stått på kyrkogårdens västra del.