Stäng fönster Habo kn, FISKEBÄCKS KAPELL KYRKOMILJÖ, Jönköping

Beskrivning
Fiskebäck ligger i den södra änden av Habo socken. Området domineras av barrskog och begränsas i öster av Vättern. Fiskebäck utgjorde under medeltid en egen socken. Kapellet och dess kyrkogård ligger mellan väg 195 mot Jönköping och Vätterstranden där det finns en badplats med sandstrand och hamn. Kyrkogården omges av barr- och lövträdsdungar utom i öster där det är en liten lycka med ett nationalromantiskt hus som har stickbågade fönster och rödfärgad locklistpanel. Alldeles invid kyrkogården ligger i nordost en bod. I söder är en grusparkering och vägen till hamnen.

BOD - Byggnaden vilar på en betongsockel och är klädd med rödfärgad locklistpanel. Fönstren är sentida. Sadeltaket täcks av enkupigt lertegel. Byggnaden rymmer förråd, vaktmästeri och torrdass.