Stäng fönster Skövde kn, NORRMALM, SKÖVDE, Västra Götaland

Beskrivning
Norrmalm ligger strax norr om centrum och avgränsas av Majorsgatan i söder, järnvägen i öst, Vadsbovägen i väst och Nolhagavägen i norr. Norrmalm är huvudsakligen ett bostadsområde men stadsdelens nordvästra del utgörs idag av ett gammalt industriområden som har omvandlats till handelsområde. Här ligger de stora varuhusen.

Den enhetliga bebyggelsen från 1920-talet med privatägda tvåvåningshus, liksom hyreshusbebyggelsen från 1940-talet finns kvar och bevarar områdets struktur. De flesta huset har däremot genomgått stora förändringar vad det gäller fasad- och takmaterial och färgsättning och har fått fönster och dörrar i nya material. De radhuslängor som byggdes i slutet av 1940-talet i områdets norra del är bättre bevarade.